sörmland-landsting

Landstinget Sörmland är det öppna landstinget. Vi jobbar för jämlik hälsa, levande kultur i en hållbar, livskraftig region.

Vår ambition är att vara Sveriges friskaste län till 2025.

Vi är stolta över mycket, bland annat.. Grönsakshjärta

    • att tre av våra sjukhus ligger i topp när det gäller Swedehearts kvalitetsindex, som speglar hjärtinfarktsvården i landet.
    • att vi har flest dietister per invånare i Sverige
    • att som första landsting kunna erbjuda våra medarbetare en förmånsportal, Fördll. Här ges individuell översikt av den samlade ersättningen samt tillfälle att ta del av förmånliga rabatterjudanden.

Ett hållbart yrkesliv
Du är viktig för oss. Vi satsar på hälsofrämjande arbetsplatser där arbetsmijön skas vara bra och du som medarbetare nöjd. Vi använder oss av hälsoinspiratörer, företagshälsovård, friskvårdsbidrag och fritidsföreningar.

Vi är övertygade om att en bra arbetsmiljö är en plats där det finns utmaningar. Vi tror också att utmaningarna hanteras bäst av människor med olika bakgrund och vi är därför stolta över att ha en stor mångfald bland våra medarbetare.

Varje år genomför vi medarbetarundersökningar. Enligt senaste från 2014 skulle 85 procent rekommenderade sin arbetsplats till en annan person. Många av våra medarbetare väljer dessutom att jobba vidare efter 65 år.